Luxe planisfeer   Home          Webshop
  • Nieuw!
  • Replica 1899
  • eenvoudige montage (ca. 45 minuten)
  • Luxe afwerking
  • Voorgestanst
  • 22,5 x 22,5 cm.
 

Met deze sterrenkaart is het mogelijk om, op elk tijdstip precies de sterren te tonen die op dat moment zichtbaar zijn. Het is voldoende om de sterrenschijf te draaien tot de juiste datum en tijd. Daarmee komen alle op dat moment zichtbare sterren en sterrenbeelden in het ovale venster te voorschijn. Deze planisfeer is een praktisch en onontbeerlijk oriŽntatiehulpmiddel voor iedere sterrenliefhebber. Door de luxe gouddruk en de kunstige uitsnijdingen is het bovendien een aanwinst voor uw boekenplank of vitrine.
Dit bouwpakket is een nauwkeurige replica van de in 1899 door de Duitse hofleverancier F.H. Klodt in Frankfurt uitgegeven planisfeer en een goed voorbeeld van de decoratieve boekbindkunst uit die tijd. Kenners zijn het er over eens dat deze planisfeer tot de mooiste behoort die ooit in Europa zijn uitgegeven. Er zijn er maar een paar van bewaard gebleven, waardoor die tegenwoordig tot de meest gewilde en zeldzame historische sterrenkaarten behoren.

Uiteraard zijn de astronomische data en handleiding van dit bouwpakket aan de 21eeuw aangepast. Oorspronkelijk als kant-en-klaar product voor de National Geographic, nu als bouwpakket bij ons verkrijgbaar. Een schitterende aanvulling op de bekende grote sterrenkoepel.

Andere sterrenkaarten:
Briefkaart sterrenkoepel
Kleine sterrenkoepel
Grote sterrenkoepel
Planisfeer